O FLORJANU

Kuhar
FLORJAN ŽNIDARŠIČ

Sem Florjan Žnidaršič, mlad kuharski mojster iz Cerknice in vas toplo pozdravljam na svoji spletni strani. Vabim vas, da se z mano podate na kulinarično popotovanje, na katerem boste lahko okušali jedi, ki so plod moje ustvarjalnosti, znanja in strasti do kuhanja.

Kuham že od malih nog, prihajam namreč iz velike družine, kjer so bila vedno vsakomur na stežaj odprta vrata, štedilnik pa je pel od jutra do večera. Kuhalnico mi je v roke položila mama, ko sem pokazal željo, da bi priskočil na pomoč. Bila je moja prva mentorica, z veseljem je ponudila kakšno idejo ali nasvet, že kmalu pa sem njene besede začel jemati bolj kot priporočila, jedi pa na koncu pripravil po svojem okusu.

Veselje do kuhanja me je pripeljalo na Srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Ljubljani. V zadnjem letniku sem nabiral izkušnje v priznani ljubljanski restavraciji JB. Nad delom pod vrhunskim kuharskim mojstrom Janezom Bratovžem sem bil res navdušen, prejel sem ogromno znanja in imel priložnost videti, kako deluje dobro utečena ekipa, kar je v našem poklicu zelo pomembno. Po zaključenem praktičnem delu v JB sem nadaljeval s 6-mesečnim usposabljanjem v vrhunski italijanski restavraciji Da Vittorio s tremi Michelinovimi zvezdicami. Svojo kariero sem nadaljeval v restavraciji JB in ostalih uglednih restavracijah.

Pri 30-letih se lahko pohvalim z znanjem, ki sem ga nadgrajeval v različnih priznanih slovenskih restavracijah. Ta del moje poti je bil zame neprecenljiv, a ves čas je v meni tlela želja po samostojni profesionalni poti. To je dodatno podžgala epidemija koronavirusa, ko sem začel priložnosti iskati v svojem rodnem okolju. Najprej sem razvijal svoje izdelke, ko pa se je družabno življenje spet malo sprostilo, sem začel pripravljati dogodke in ponudil možnost cateringa.

FLORJAN ŽNIDARŠIČ
REFERENCE
  • Restavracija Da Vittorio: S ponosom sem delal v prestižni restavraciji Da Vittorio, ki se nahaja v idiličnem okolju. Ta restavracija je znana po svoji visoki kakovosti in izbranih sestavinah, kar je obogatilo moje kuharsko znanje. Da Vittorio je italijanska restavracija, ki se ponaša s tradicionalno italijansko kuhinjo, kjer se spoštujejo okusi in izvor sestavin. Njihova strast do priprave jedi je navdihujoča, saj se osredotočajo na podrobnosti, ki naredijo vsako jed posebno. Delo v tej restavraciji mi je omogočilo, da sem se poglobil v italijansko kulinariko, spoznal izbrane italijanske recepte in okuse ter se naučil, kako ustvariti vrhunske italijanske specialitete. To izkušnjo cenim kot ključno za moj kulinarični razvoj.

  • Restavracija JB: Moje izkušnje v restavraciji JB, pod vodstvom priznanega chefa Janeza Bratovža, so bile neprecenljive. Ta restavracija je sinonim za fine dining in kreativno kuhinjo ter me naučila, kako se pripravlja jedi z umetniškim pridihom.

  • Špacapanova hiša: Delo v Špacapanovi hiši na Krasu mi je omogočilo, da sem raziskoval okuse Istre. Tu sem spoznal bogato dediščino lokalne kuhinje in se naučil, kako uporabiti sezonske sestavine za ustvarjanje edinstvenih jedi.
  • Restavracija Mak: V restavraciji Mak v Mariboru sem pridobil izkušnje na področju sodobne kulinarike. Ta restavracija je bila odlična priložnost za izpopolnitev mojih veščin pri pripravi inovativnih jedi.

  • Restavracija Di Vinno: Moje delo v restavraciji Di Vinno je bilo posvečeno kreativnosti in harmoniji okusov. Ta restavracija je znana po svoji vinski karti in visokokakovostnih jedeh, kar je poglobilo moje razumevanje kulinarike.

  • Hotel Boka: V Hotelu Boka v Bovcu sem pridobil dragocene izkušnje v gostinstvu in delu v hotelski restavraciji. To je bila odlična priložnost za razvoj veščin pri pripravi raznolikih menijev za goste.

  • Diploma Sommelierja Slovenije: Moj certifikat sommelierja Slovenije mi je odprl vrata v svet vina in postrežbe.
MOJ NAMEN

je omogočiti uživanje v visokokakovostni hrani in izvirnih okusih vsem, ki si tega želijo. Jedi pripravljam s skrbnim poudarkom na podrobnostih, ljubeznijo do estetike in odkrivanja novih možnosti ter s harmoničnim povezovanjem sestavin v izvirne nove kulinarične stvaritve.

Close
Close